IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новина на деня
15:55 | 4 май 2015
Обновен: 15:42 | 29 март 2024

Рухна скатът под Станчовата алея

Зоната за разходки опасна, ограничават движението за коли и пешеходци

По материала работи: Пламен Янков
Рухна скатът под Станчовата алея


Рухна скатът под Станчовата алея. Инцидентът стана в ранния следобед днес, когато тонове земна маса и огромни дървета се свлякоха върху паркоместата на Алея 1, недалеч от Четвърта буна. За щастие няма пострадали хора и автомобили. Преди време на това място къмпингуваха летовници с каравани и кемпери.
„Вероятната причина за срутването са многото подпочвени води в терена. По продължение на алеята има и други такива места. Направихме оглед със зам.-кмета Христо Иванов и с Олег Колев от община Варна, предприемат се действия от „Гражданска защита“ за локализиране на свлачището. В началото на Алея 1 откъм „Почивка“ вече започна укрепването на пътя. За опасността от свличане там съм алармирал в качеството си на общински съветник и представител на концесионера“, заяви за „Черно море“ общинският съветник Андрей Василев, търговски пълномощник на концесионера на варненските плажове „Лазурен бряг 91“.
„Искам да обърна внимание на един важен факт. Когато холдинг „Варна“ укрепваше ската в участъка, където има собственост, собственикът на тази част от пътя отказа укрепване на терена. Дали по някакви лични съображения, дали заради различни действия на зелени организации, но тази част остана неукрепена. А тя е опасна за всички посетители на варненския плаж и за гостите на Варна. Сега общината със собствени сили и средства трябва да се справя. Надявам се и от Министерството на регионалното развитие да бъдат отпуснати средства, защото при тази ситуация не можем да посрещнем нормално лятото“, коментира още Андрей Василев.
Поне до 7 май остава затворен пътят по Алея първа в района на четвърта буна, като входът ще става през басейн "Приморски". Зам.-кметът Христо Иванов уточни, че като мярка за безопасност ще бъде затворена за пешеходци и Станчовата алея, тъй като може и тя да пропадне.
„Ще наблюдаваме терена в следващите дни и ще предприемем мерки, когато имаме по-подробна информация за състоянието на района“, каза за „Черно море“ Христо Иванов.
Юлиян Атанасов

Коментари

Новини Варна