IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новина на деня
16:06 | 4 юли 2015
Обновен: 15:59 | 10 март 2024

Още 18 души си изпатиха от салмонелоза

След проблемите във Варна, дойде ред деца и възрастни в Димитровград да пострадат от заразата

По материала работи: Борис Проданов
Още 18 души си изпатиха от салмонелоза

Салмонела разболя 18 деца и възрастни след детски рожден ден в Димитровград. Партито се е състояло в популярно местно заведение на 25 юни, а само ден по-късно 7 деца и 11 родители получават остро разстройство и изключително висока температура.


Петима души, включително 7-годишният рожденик и неговата майка, са хоспитализирани в хасковското инфекциозно отделение в тежко състояние. От Агенцията по безопасност на храните са запечатали заведението и са взели проби от кухнята, персонала и храната, за да установят откъде е тръгнала заразата, съобщи bTV. Резултатите от микробиологичния анализ ще станат ясни в началото на следващата седмица.


Медийна група "Черно море" припомня, че най-големи проблеми със салмонелоза в последните седмици е имало във Варна. Над 20 деца от ЦДГ “Гълъбче“ влязоха миналия месец в болница. След това и седем малчугани от детско заведение в Кичево бяха приети с диагноза „бактериално хранително натравяне“ в МБАЛ „Св. Марина“.

 

Коментари

Новини Варна