IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
15:14 | 6 юли 2015
Обновен: 13:49 | 23 април 2024

Кметът Иван Портних се срещна с участници във военноморското учение „БРИЗ 2015“

Контраадмирал Алберто Кореа: „За нас това е и възможност за опознаване на Вашия красив град“

По материала работи: Деян Михайлов
Кметът Иван Портних се срещна с участници във военноморското учение „БРИЗ 2015“

Кметът на Варна Иван Портних бе домакин на среща с участници във военноморското учение „БРИЗ 2015“. Той запозна гостите с основните акценти в управленската програма за развитие на града и с най-големите европейски проекти, които се реализират на територията на морската столица. От името на присъстващите контраадмирал Алберто Кореа – командир на първа постоянна група на корабите на НАТО в Черно море, обясни, че целта на учението, което се провежда от 3-ти до 12-ти юли край Варна, е повишаване на нивото на сигурност и засилване на сътрудничеството между съюзниците в пакта. „За нас това е и възможност за опознаване на Вашия красив град“, каза той.

 
В националното военноморско учение „БРИЗ 2015“ с международно участие са включени постоянни корабни групи на НАТО – патрулна и противоминна, кораби и офицери от страни – членки на НАТО – Гърция, Италия, Румъния, САЩ и Турция, сухопътни войски и военновъздушни сили на Република България.

Коментари

Новини Варна