IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
17:03 | 9 юли 2015
Обновен: 20:39 | 10 април 2024

Мамят варненци по нова телефонна схема

"Инкасатори" събират пари за ток по домовете

По материала работи: Златина Добрева
Мамят варненци по нова телефонна схема

Нов тип телефонна измама опитали да извършат неизвестни лица във Варна. В началото на седмицата измамник се обадил на домашните телефони на живеещи в жилищен блок във варненския квартал „Левски“. Представил се, че е от "Енерго-Про" и казал, че „ще събира парите за ток на място“.

 

Живеещ в блока човек уведомил фирмата за необичайните обаждания, които той и неговите съседи  получили в един и същи ден. Служители на дружеството обяснили, че няма практика да се събират сметките за ток „на място“. Компанията потърсила съдействие от ОД на МВР – Варна.
Извършена е проверка на адреса по сигнала за опит за измама. За щастие хората в блока не са паднали в капана.

 

От "Енерго-Про" уведомяват, че никога не е съществувала практика, сметките за електроенергия да се събират по адресите. Подобни „предложения“ са опит за измама.
Ако получите предложение „да заплатите сметката си на място“, незабавно сигнализирайте на денонощния телефон на дружеството 0700 161 61 или се обърнете към органите на реда.

Коментари

Новини Варна