IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новина на деня
16:45 | 17 юли 2015
Обновен: 13:52 | 23 април 2024

Тестват фонтаните на площад „Независимост“

Следващата седмица ще изпробват и музикалното оформление

По материала работи: Златина Добрева
Тестват фонтаните на площад „Независимост“

Служители на фирмата, изграждаща големия фонтан на пл. „Независимост“ във Варна, тестваха ефектното осветление на водното съоръжение.

„Всички LED тела работят в норма. Предстои изпълнителите да приберат в подземията над 30 км ел. кабели, които управляват цялата система“, каза арх. Десислава Борисова - ръководител на проекта "Естетизация и модернизация на главни пешеходни зони и зони за обществен отдих на град Варна". Тя допълни, че през следващата седмица ще бъде направен и цялостен тест на фонтана – осветление, музикално оформление, водни помпи.

„Вече са монтирани озвучителните тела, които ще изпълняват мелодиите, както и ветромерът, който ще подава информация за силата на вятъра до управляващия блок. Въз основа на тези данни ще бъде регулирана и височината на водната струя“, каза още тя.

Междувременно беше изпробван и новият сух фонтан на пл. „България“, а в началото на седмицата бяха проверени и всички пожарни хидранти по цялата пешеходна зона, които предстои да бъдат въведени в експлоатация. Технологията на поставяне на клинкерните и мраморни павета изисква още 2 допълнителни фугирания през 3 месеца, за да бъдат вклинени в максимална степен отделните части, съобщиха от община Варна. Предстои поставяне и на новите вертикални цветарници, част от които вече бяха изнесени на обновената и отворена за посетители част от Пристанище Варна.

Коментари

Новини Варна