IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Избрано
13:00 | 19 юли 2015
Обновен: 14:54 | 19 май 2024

Удължиха разследването за атентата в Сарафово

Новият срок за приключването му е 25 август

По материала работи: Борис Проданов
Удължиха разследването за атентата в Сарафово

Разследването на бомбения атентат на летище в Сарафово отново е удължено, съобщиха от Окръжна прокуратура – Бургас, като новият срок за приключването му е 25 август.


Вчера се навършиха три години от атентата когато 24-годишният ливанец с френски паспорт Мохамад Хасан Ел Хюсеини се взриви в автобус, пълен с туристи на бургаското летище. Бяха уби петима израелски граждани и българския шофьор Мустафа Кьосов. За организатор на атентата е сочена ливанската групировка "Хизбула".


До момента не са открити съучастниците на камикадзето - Мелиад Фарах и Хасан Ал-Хадж Хасан, за които се твърди, че са задействали бомбата дистанционно. Няма данни за местонахождението им в Ливан или в Австралия, където единият от участниците в атентата е бил през 2010-2011 година.


По случая скоро може да има обвинителен акт в съда, заяви пред БНР посланикът на Израел Шаул Камиса Раз. "Намираме се в една наистина финална фаза, остава попълването на много малко параметри, така че да се стигне до внасянето на обвинителен акт в съда. Българската прокуратура и следствени органи свършиха чудесна работа, от тях зависи в кой точно момент ще се пристъпи към вкарването на обвинителния акт", каза дипломатът.


В понеделник, при засилени мерки за сигурност, на бургаското летище ще се състои възпоменателна церемония за загиналите израелци на която ще присъстват посланикът на Израел у нас и близки на жертвите.

Коментари

Новини Варна