IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
09:53 | 29 юли 2015
Обновен: 14:52 | 12 март 2024

Нов вид измама - припаднах от жегата

Докато помагате, Ви преджобват. От Спешна помощ пропищяха, че им губят времето

По материала работи: Златина Добрева
Нов вид измама - припаднах от жегата

Младо момиче е припаднало на улицата от жегите. Решавате да й помогнете, приближавате се, питате как е и звъните на 112, за да извикате линейка. А докато вие го играете добрия самарянин, тя всъщност изиграва вас, като най-безцеремонно ви бърка в джоба и ви свива парите, пише днес.бг.

Това е най-новата измама, на която станаха жертва столичани в центъра на града. За този случай разказват от Спешна помощ пред "Монитор". Там редовно получавали сигнали, свързани с въпросната девойка. За новия вид измама е уведомена и полицията.

"Около 20 души бяха потърсили екипите на Спешна помощ в София вчера до 16 ч. следобед", съобщи д-р Бистра Стайкова. Сред тях има столичани, които са колабирали и вследствие на падането са получили травма на краката или ръцете. Има и един случай на 52-годишен мъж, който е вдигнал кръвно и получил инсулт.

"Лекарски екипи се пилеят за ненужни сигнали по време на най-топлите месеци", съобщи още д-р Стайкова. Най-често безотговорни граждани виждат от колите си или от градския транспорт някой пиян, заспал или просто почиващ си столичанин и се обаждат на Спешна помощ, мислейки, че е припаднал, без да отидат до него и да проверят какво всъщност е състоянието му. Когато лекарите обаче отидат на място, най-често предполагаемият пациент вече си е тръгнал. Така безсмислено се пилее времето на така или иначе недостатъчното лекарски екипи.

"Това е безотговорно отношение, няма респект", коментира лекарката.

Припомняме, че горещините ще продължат до петък, когаот се очаква в страната да навлезе студен фронт и да свали температурите поне с около 5 градуса.

Коментари

Новини Варна