IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новина на деня
10:48 | 3 ноември 2015
Обновен: 04:58 | 16 април 2024

Реформаторите не подкрепят касиране на изборите във Варна

Жалбата подписаха двама кандидати за кметове – Данаил Папазов и Анелия Клисарова.

По материала работи: Борис Проданов
Реформаторите не подкрепят касиране на изборите във Варна

Групата на местната коалиция “Реформатори и патриоти” не подкрепя искането за касиране на изборите, стана ясно на пресконференция.

 

“Не можем да приемем нашият кандидат за кмет Чавдар Трифонов да е редом до двама бивши министри от кабинета “Орешарски” – Анелия Клисарова и Данаил Папазов. Това което изтече в медиите ни накара да направим пресконференция днес рано сутринта. Това е нашата политическа оценка на всичко, което се е случило и което не се е случило”, каза общинският съветник Григор Григоров.

 

Според него всичко от вчерашния ден е без знанието на местната коалиция “Реформатори и патриоти”.

 

“Когато числата говорят и боговете мълчат, казах го преди седмица, във вторник сутринта. Няма да се присъединя към жалбата за касиране на изборите на колегите. Това е въпрос на нашата неподготвеност. Чисто юридически не сме готови. Нямаме заедно място и политически с тях. Изборите на 25 октомври бяха силно опорочени от обстановката в секционните избирателни комисии. Не се спази указанието на ЦИК да се гласува едновременно. 1500 протокола са върнати... Остава огромно огорчение във варненци, че гласът им не бил отчетен. Това би разколебало всички за балотажа”, добави Чавдар Трифонов.

 

“Касацията на изборите не е добра за Варна, защото ще утежни и функционирането на общината, както и на държавата, но във всички случаи тази тема трябва да бъде продължена”, синтезира в едно изречение позицията на своята група Чавдар Трифонов.

 

Четири подписа трябваше да има под жалбата, с която се иска касиране на изборите във Варна. Късно снощи Трифонов и Темелкова се отказаха от първоначалните си заявки да сезират съда за нередности при преброяването и отчитането на гласовете от местния вот на 25 октомври. В крайна сметка подписаха двама кандидати за кметове – Данаил Папазов и Анелия Клисарова.

 

 

Още по темата: Двама кандидати за кмет на Варна финално подписаха обща жалба за касиране на изборите

Коментари

Новини Варна