IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новина на деня
16:34 | 11 януари 2017
Обновен: 17:08 | 20 април 2024

Малко ученици се престрашиха да отидат на училище днес във Варна

Проблеми с ниски температури в класните стаи почти не е имало

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Малко ученици се престрашиха да отидат на училище днес във Варна. Припомняме, че вчера 20 школа от общината обявиха 11 януари за неучебен, в останалите трябваше да се подновят занятията след принудително удължената заради лошите метеорологични условия коледна ваканция.


"Много ниска е била посещаемостта днес в почти всички училища във Варна. Само на две места е имало проблем с отоплението, в другите температурите са били добри. Училищните сгради в града са големи и е трудно да бъдат затоплени при толкова ниски зимни температури, каквито отдавна във Варна не е имало" - каза за медийна група "Черно море" директорът на общинската дирекция "Образование и младежки дейности" Лилия Христова. 


Във връзка с обилния снеговалеж снощи, от РУО - Варна обявиха, че днес ще бъдат извиняване отсъствията на ученици, които не са успели да стигнат до училищата си заради сложната метеорологична обстановка. Същата мярка ще бъде в сила и за утре, обяви началникът на образователния инспекторат Венцеслава Генова.


Полина Петрова
 

Четете още:
За 4 училища във Варна ваканцията продължава и утре

Коментари

Новини Варна