IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
07:26 | 11 януари 2017
Обновен: 00:34 | 15 април 2024

Варна се чисти след поредната снежна вълна (СНИМКИ)

Градският транспорт работи нормално, в областта обаче пътищата са затворени

По материала работи: Борис Проданов
Варна се чисти след поредната снежна вълна (СНИМКИ)

След поредната порция сняг във Варна е създадена организация по почистването от ранни зори (още в 5,30 ч.), видя репортер на Медийна група "Черно море". Липсата на вятър допълнително улеснява снегопочистващите фирми.

Едрогабаритна техника обработва основните пътни артерии в града, което позволи на градския транспорт да започне курсовете (автобусни и тролейбусни) безпроблемно. С по-малки машини се работи в уличките, като основно се почиства около училищата, детските градини и ясли, болниците и институциите. Именно там и в междублоковите пространства снегът си остава най-много.

Областно пътно управление Варна съобщава, че ограничено е движението по цялата пътна мрежа за всички МПС на територията на област Варна.

От АПИ съобщават, че АМ „Хемус“ се затваря за движение на МПС с обща маса над 12 т и в двете посоки, за област София, поради снегопочистване; в област Шумен е затворена за всички МПС двупосочно, поради снегонавяване; в област Варна е ограничено движението за всички МПС, поради обилен снеговалеж.

Татяна Кисьова

 

Още по темата: Затворени са всички пътища във Варненска област

Коментари

Новини Варна