IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
08:17 | 14 януари 2017
Обновен: 15:20 | 23 април 2024

Синият талон скоро ще остане в историята

Регистрацията на колите ще става само с договор за покупко-продажба

По материала работи: Борис Проданов
Синият талон скоро ще остане в историята

Регистрацията на колите съвсем скоро ще става само с договор за покупко-продажба, а автоматизацията на системите в МВР ще направи до края на годината част от познатите документи излишни.

 

Сред тях са синият талон към книжката, стикерите за "Гражданска отговорност", техническия преглед и всичко останало, свързано с контрола на пътя.


Цялата тази информация вече ще излиза на таблета на катаджията единствено след въвеждане на данните за шофьора, съобщи за изданието зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев.

 

"В последните месеци на 2016 г. купихме таблет за всяка кола. Сега свързваме системата с други институции", допълни той.

 

Модернизацията обаче няма да бъде само в документите. Съвсем скоро нови камери за скорост ще снимат колите, ще разпознават номера и ще издават фиш автоматично. По думите на Гунев тази "тиха реформа" ще премахне корупцията в системата.

dnes.bg

 

Четете още Първите 278 нови автомобила за МВР идват до края на март

 

 

Коментари

Новини Варна