IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новина на деня
11:35 | 24 февруари 2017
Обновен: 01:15 | 11 април 2024

Над 54% от язовирите са в неизправно състояние

В хода на проверките са издадени 6736 предписания

По материала работи: Пламен Янков
Над 54% от язовирите са в неизправно състояние

4350 язовира и съоръжения са били проверени, като беше констатирано, че 54,44% от язовирите са в неизправно частично работоспособно състояние. Това каза на брифинг зам.-главният прокурор на Върховната административна прокуратура Ася Петрова, предаде „Фокус“. „ВАП през периода от септември 2016 г. до настоящия момент извърши няколко проверки по отношение спазване на Закона за водите. Повод за нашата проверка бе и сигнал до ВАП от граждански инициативен комитет за извършване на неотложни ремонтни дейности на яз. „Бели Искър“. Възложихме на ДАМТН да извърши проверка. В преобладаващите случаи контролните органи са констатирали неизпълнение на изискванията на техническата безопасност на съоръженията“, обясни Петрова. 


По думите й в хода на проверката са издадени 6736 предписания. „Бяха констатирани и множество случаи с неизяснена собственост. Уведомени са областните управители, които следва да осигурят организацията и техническата експлоатация на язовирите до установяване на собствеността“, каза още Ася Петрова.

Коментари

Новини Варна