Отварят подхода към IV буна във Варна до края на седмицата
Ако времето е хубаво, свлачището ще бъде премахнато окончателно в четвъртък
Публикувана: 20 Mar 2017 | 11:13
Снимки Татяна Кисьова.

Ако времето е хубаво, подходът от спирка „Почивка“ до IV буна ще бъде отворен до края на седмицата. Наетата фирма работи с много добри темпове и може да приключи с премахване на свлачището още в четвъртък. Това съобщи днес пред тв „Черно море“ областният управител Тодор Йотов след огледа на свлачището от ската на Приморски парк вдясно от завоя на северния вход за крайбрежната алея.

 

Веднага след инцидента с моя заповед бе сформирана междуведомствена комисия с участието на представители от дирекция“ПБЗН“, МВР, „Геозащита“, областна и общинска администрация, която излезе със становище за мерките, които трябва да се предприемат. Дърветата, пречещи на специализираната техника да навлезе в района, бяха изсечени, в момента се премахват надвиснала над пътя пръст, камъните, скалните отломъци.

 

Крайната цел на това, което се прави, е ликвидиране на свлачището, така че да няма нови инциденти на същото място през активния летен сезон, каза още Йотов.  Във връзка с това няма да се искат пари от държавата.

 

Областният управител изрази надежда, че ремонтните работи ще се вместят в срока на обявеното частично бедствено положение и то ще бъде отменено до края на седмицата. Това означава, че движението ще бъде отворено. В момента то е спряно, има указателни табели на кръговото на IV буна и на подхода на кръговото при спирка „Почивка“, поставени са преграждения и полицейски постове.  

 

Свлачището представлява доста голяма земна маса, която е върху 2 скални козирки. Когато те бъдат премахнати, проблеми от този характер в района няма повече да има, бе категоричен областният управител.

Татяна Кисьова

Ставри Таргов

 

 

Коментари ( 0 )