IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
11:17 | 19 април 2017
Обновен: 02:27 | 25 април 2024

Димитър Главчев е председателят на 44-тото НС

„Ролята на председател е не да влиза в словесни битки, а точно обратното - да бъде балансьор"

По материала работи: Юлиян Атанасов
Димитър Главчев е председателят на 44-тото НС

Със 157 гласа Димитър Главчев бе избран за председател на 44-ото Народно събрание. Тази сутрин в кулоарите на парламента Главчев заяви, че му се иска дневният ред на политиците да бъде по-близък до този на гражданите. "Една от първите теми, за които сме поели ангажимент да се обсъжда, е темата за мажоритарния вот. Но така или иначе всяка политическа сила е задала своя дневен ред, който ще се спазва в Народното събрание. Като едно добро пожелание много ми се ще този дневен ред на политиците да бъде по-близък до дневния ред на българските граждани", каза още Главчев.

 

Той добави, че ролята на председател е не да влиза в словесни битки, а точно обратното - да бъде балансьор, който се опитва да осигурява необходимата добра атмосфера в пленарна зала. От 237 гласа гласували -"за", 157 гласа, "против"-0 и 81 въздържал Димитър Главчев бе избран за председател на 44-ят Парламент. Димитър Борисов Главчев е роден 15 август 1963 г. Депутат от Партия ГЕРБ в 41-то, 42-то и 43-то Народно събрание. Заместник-председател на 43-то Народно събрание. Избран за депутат от 23-и избирателен район – София 1.По професия Главчев е дипломиран експерт-счетоводител, регистриран одитор.

Четете още: Новите 240 се заклеха

Коментари

Новини Варна