IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Избрано
17:38 | 25 април 2017
Обновен: 14:47 | 25 април 2024

Туристи от ОАЕ търсят почивка в нашите планини

Атрактивни за тях са обекти, свързани с исторически маршрути, културни прояви, фестивали и др.

По материала работи: Юлиян Атанасов
снимка: Евгени Динев

Нараства интересът на туристите от Обединените арабски емирства към нашата природа и почивките на планина, най-вече в Родопите, е станало ясно на щанда на страната ни по време на най-голямото международно туристическо изложение в арабския свят Arabian Travel Market (ATM), съобщават от Министерството на туризма. Изложението се провежда в дните от 24 до 27 април в Дубай, ОАЕ.

 

През последните години туристите от ОАЕ все по-често търсят предложения за пътуване у нас, свързани с исторически маршрути, културни прояви, фестивали и др. През миналата година България е посетена от 1615 граждани на ОАЕ с цел почивка и ваканция – близо 170% повече в сравнение с предходната година. За периода януари-февруари 2017 г. този ръст е повече от 75%.

 

Българският щанд на изложението заема площ от 45 кв. м и е организиран от Министерството на туризма. Той акцентира върху балнео- и СПА услугите, морската почивка и сити туровете. Съвместно с министерството на щанда участват няколко туристически фирми и община Варна. Присъствието на страната ни в експото е по Програмата за национална туристическа реклама през 2017 г., посочват от ведомството.

 

ATM е най–значимото международно туристическо събитие за региона на Близкия изток и Северна Африка. Достъпно е за професионалисти и масова публика, а броят на бизнес посетителите надхвърля 39 000.

http://agrozona.bg

 

Четете още: 658,9 хил. т са запасите от пшеница у нас

Коментари

Новини Варна