IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Избрано
10:48 | 27 юни 2017
Обновен: 16:33 | 2 април 2024

Интернет гигантите с обща коалиция срещу тероризма

Facebook, Microsoft, Twitter и YouTube създават "Глобалния интернет форум"

По материала работи: Юлиян Атанасов
Интернет гигантите с обща коалиция срещу тероризма

Facebook, Microsoft, Twitter и YouTube обявиха, че се съюзяват в обща коалиция срещу тероризма. Компаниите създават "Глобалния интернет форум", с който ще синхронизират действията си и ще правят услугите си "враждебни" към терористи и екстремисти, пише Twitter в своя блог.

 

"Вярваме, че работейки заедно и споделяйки най-добрите технологични и оперативни елементи на индивидуалните си усилия, можем да имаме по-голям ефект срещу заплахата на терористичното съдържание в интернет", коментират компаниите. Новият форум е създаден след дискусии между компаниите, правителства и заключенията на срещите на Г7 и Европейския съвет. Целта му е да създаде единна рамка и структура за съществуващите и бъдещите действия на компаниите и да мотивира взаимната работа между тях и по-малките фирми, неправителствени организации, правителства, научни институции, световни организации като ООН и др.

 

Форумът ще има три основни дейности. Първата ще е изучаване на разпространението на тероризма в интернет и намирането на подходяща реч, чрез която да му се противопоставя. Проучвателната дейност ще търси и баланса между свободата на словото и премахването на рисково съдържание. Втората дейност ще бъде съвместната работа на компаниите за развиване и подобряване на технологии и технически решения. Те ще споделят опит и идеи, ще си помагат в използването на технологии като машинно обучение, Big Data и други. Заедно ще дефинират методи за прозрачното премахване на съдържание.

 

Третата дейност ще е съвместната работа с трети лица, фирми, организации. Форумът ще помага на по-малките компании да се справят с онлайн тероризма, ще разработва и прилага най-добрите практики. Ще има грижата и за синхронизирането и развитието на инициативите за контрапослания срещу тероризма. Организацията ще организира и събития, конференции в различни точки на света, за да мотивира съвместната работа между всички.

Vesti.bg

 

Четете още: Над 3300 мигранти са спасени в Средиземно море

 

Коментари

Новини Варна