IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
08:22 | 19 юли 2017
Обновен: 14:35 | 16 март 2024

МВР разваля петъчния купон в селските кръчми

Издадена е заповед за проверки на всички питейни и увеселителни заведения по малките градове и села

По материала работи: Пламен Янков
МВР разваля петъчния купон в селските кръчми

МВР ще разваля петъчния купон в кръчмите в малките населени места, които работят до малките часове на нощта, извън определеното за това време.

 

Главният секретар на МВР Младен Маринов вече е издал заповед да започнат проверки във всички питейни и увеселителни заведения по малките градове и села.


Акцент в акцията на полицейските служители ще е спазването на режима на работа в съответствие с разпоредбите на местните общини, пише "Монитор". Особено внимание ще се обръща на съблюдаването на инструкциите за продължителност на работа през петъчните и съботно-неделни дни.

 

Тогава ставали и най-големите запои, които често приключвали със сбивания. При такова спречкване загина и 18-годишният Алекс Ангелов от Бяла, който беше нападнат от група роми на прибиране от дискотека. Момчето беше ударено с бутилка от бира, а след десетдневна кома почина в болницата, за което прокуратурата ще поиска възможно най-тежкото наказание за извършителя на тежкото престъпление.

 

Много от заведенията по селата не спазвали работното си време и затваряли врати едва на сутринта, след като си тръгне и последният пиян клиент.

 

Освен че създавали предпоставки за инциденти, собствениците нарушавали и обществения ред с това, че позволявали на почерпените си клиенти да си пускат силна музика и да крещят в малките часове.

 

Редовни проверки ще има и от Пътна полиция, тъй като именно по селата се засичат най-много пияни шофьори, които се качват на колите си директно след почерпката в кръчмата.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна