IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новина на деня
16:54 | 22 юли 2017
Обновен: 23:22 | 10 април 2024

С 3D принтер показваме мини модел на Варна на туристическо изложение в Лондон

През октомври ще рекламираме България с билбордове на ключови места в Ню Йорк

По материала работи: Слав Велев
С 3D принтер показваме мини модел на Варна на туристическо изложение в Лондон

Културно-историческият туризъм и балнео и спа туризма са сред акцентите в програмата на ресорното министерство за удължаване на туристическия сезон. Допълнително ще се работи за засилване на рекламата в Германия и Русия. Очаква се до края на годината ръстът на чуждестранните посещения у нас да бъде между 7 и 10%. Данните бяха изнесени във Варна след заседание на Националния съвет по туризъм, председателстван от министър Николина Ангелкова.

 

През ноември около 20 обекта от културно-историческото наследство на България ще бъдат представени на изложение в Лондон със специален дигитален корнер. Посетителите там ще получат сувенири, изработени на място на специален 3Д принтер. Това каза във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова. По думите й това ще рекламира културно-историческия туризъм у нас.

 

 Ключови обекти, които са свързани с Варна и България ще оживеят пред посетителите на изложението, издаде Ангелкова.  Варненската катедрала в джобен размер е един от сувенирите, които лондончани могат да отнесат в домовете си. Наистина много интересно ще бъде за посетителите, те ще имат възможност на място  да получат мини-копия на емблематични сгради, които ще бъдат изработвани пред тях, каза още министър Ангелкова.

 

През октомври Министерството на туризма ще организира за първи път конференция на тема здравен туризъм заедно с представители и на Европейската комисия. За първи път в рамките на 2-3 месеца ресорното ведомство ще рекламира страната ни в Ню Йорк, Бостън, Вашингтон, Лос Анжелис и Лас Вегас. От началото на годината до края на май над 2 млн. и 100 хиляди чуждестранни туристи са посетили България.

 

Министър Ангелкова отбеляза, че е отчетен 15 % ръст на приходите, като подчерта, че приходите са повече от броя на туристите, което по думите й "означава, че макар и с малки стъпки, започват да идват при нас туристи по-висок клас“.

От форума стана ясно още, че ще продължи рекламата за България на основните целеви пазари, от които посрещаме туристи. Фокус ще има и върху перспективните пазари, които според Световната организация по туризъм са Китай, Япония, Индия, Близкия изток, САЩ и Канада.

 

Край Варна Националният съвет по туризъм проведе изнесено заседание, на което беше обсъден проектът на Годишната програма за национална туристическа реклама за 2018 г. Очакванията са тя да бъде около 30 млн.лв.

 

ЕЛЕНА КИРОВА

 

Коментари

Новини Варна