IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новина на деня
07:59 | 15 август 2017
Обновен: 16:20 | 10 март 2024

Голям брой събития за Деня на Варна

Вижте програмата на празника

По материала работи: Борис Проданов
Голям брой събития за Деня на Варна

Над 10 събития – концерти, ветроходна регата и детски спектакли са предвидени за днешния Ден на Варна – 15 август, когато православната църква отбелязва Свето Успение Богородично.

 

В 9 ч. в Катедралния храм, тържествена архиерейска Света литургия и благодарствен молебен за здравето на жителите и гостите на града, ще отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

 

В 10,30 ч. на пл. „Св. св. Кирил и Методий“ тържествено ще бъде издигнат флагът на Варна, след което ще започне литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица.


Три събития са предвидени за сцена „Раковина“ в Морската градина – от 10,30 ч. ще се проведат детски улични спектакли, в 17,30 ч. ще свири гайдарският оркестър „Диньо Маринов“ при НЧ „Васил Левски 1945“, а от 19 ч. Богдан Томов ще изнесе традиционен концерт с децата на Варна.


От 19 ч. в Римски терми ще свири камерният оркестър „Анима“, а от 21 ч. на площад „Независимост“ е концертът “Синатра симфони“ на Васил Петров със симфоничния оркестър на Държавна опера – Варна; диригент: Мартин Пантелеев.


От 20 ч. в Летния театър ще започне церемонията по връчване на почетни звания и отличия на заслужили варненци, след което зрителите ще могат да се насладят на концерт с участието на Орлин Павлов и събралата се специално за празника група „Каффе“, Белослава и Графа.


В 22 ч. на входа на Морската градина (до Слънчевия часовник) започва нощното празнично бягане „Пътят на светлината“.


Наситена със събития ще бъде и свободната зона на пристанището. От 18,30 ч. ще се състои награждаването на победителите в 17-ото издание на Международната ветроходна регата „Кор Кароли“ (Бургас – Св. Влас – Варна).

 

От 20,30 ч. е началният час на празничния концерт с участието на група „Jeremy?“, Виктория Георгиева, Атанас Колев, Дивна, Дара, Тита, Дамян Попов и Миа, Михаела Филева и VenZy, Орлин Павлов, Графа, Павел и Венци Венц, 100 кила и DJ Sagi Abitbul (Израел).

 

Празничните илюминации са с начален час 23,30 ч.


Денят на Варна – 15 август, е почивен ден за жителите на морската столица.

 

 

 

Четете още:

 

Нощна разходка предлага ветроходът „Калиакра“ за Деня на Варна

 

Връчват почетни звания на изявени варненци в Летния театър

 

Със заря и концерти отбелязваме Деня на Варна

 

Коментари

Новини Варна