IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
11:16 | 26 септември 2017
Обновен: 20:56 | 25 април 2024

Започват ремонти на нови 3 възлови улици

В рехабилитацията на бул. „Цар Борис III“, „Студентска“ и „Ана Феликсова“ ще бъдат вложени над 4 млн. лв.

По материала работи: Пламен Янков
Първата копка на ремонта на ул. „Студентска“ във Варна бе направена в присъствието на кмета Иван Портних и на председателя на Общинският съвет Тодор Балабанов.

Започват ремонти на нови 3 възлови за Варна улици. Това са  бул. „Цар Борис III“ в кв. „Виница, „Студентска“ и „Ана Феликсова“. В тяхната рехабилитация ще бъдат вложени 4,07 млн. лв., съобщи кметът на общината Иван Портних.

 

Улица “Студентска“ ще бъде ремонтирана в участъка от „Дубровник“ до „Мир“, като ще бъдат подменени подземните комуникации, осветлението, тротоарите, както и асфалтовата настилка. Рехабилитацията е важна и заради това, че тук върви водопроводът за Златните пясъци, посочи Портних. Обектът ще бъде завършен в рамките на 4 месеца. Неговата стойност е около 700 000 лв. Догодина ще бъде ремонтирана и останалата част от ул. „Студентска“.

 

Както бяхме обещали, ремонтираме и възловия за кв. „Виница“ бул. „Цар Борис III“ от табела до табела, поясни кметът. Стойността на обекта, който трябва да бъде завършен до Нова година, е 1,25 млн.лв. Успоредно с това проектираме и новия парк във „Виница“ на 6-те декара, които държавата ни предостави, припомни Портних.

 

Първа копка бе направена и на ремонта на ул. „Ана Феликсова“, който ще струва 1,25 млн. лв. Обектът трябва да бъде завършен за 4 месеца. Тази улица е важна артерия за прилежащите микрорайони, по нея стават много задръствания и се надяваме след рехабилитацията транспортният проблем тук да се реши окончателно, бе категоричен кметът.

 

Той посочи, че това е само началото на строителните дейности през зимния сезон. Предстоят мащабни ремонти по отношение на пътната инфраструктура, някои от които вече стартираха. Става дума за бул. „Мара Тасева“, бул. „Народни будители“, бул. „1 Май“, бул. „Приморски“, бул.„Цар Освободител“ в частта към Летния театър, "8-ми Приморски полк“ в посока „Виница“, „бул. „Васил Левски“ в съществуващите му части успоредно с изграждането на новия булевард, бул. „Съборни“, ул. „Г.Бенковски“ и други.

 

Съзнавам, че това ще създаде неудобства за трафика, но съм убеден, че след края на ремонтите резултатът ще е много добър, бе категоричен Иван Портних.  

 

СТАВРИ ТАРГОВ

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари

Новини Варна