IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
08:19 | 9 октомври 2017
Обновен: 16:18 | 23 април 2024

Остават затворени някои от високопланинските проходи

От АПИ призовават шофьорите да тръгват на път само с подготвени за експлоатация в зимни условия автомобили

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Архив

Остават затворени някои от високопланинските проходи, след падналия в събота мокър сняг, съобщава БНТ. Екипи на пътноподдържащите фирми продължават разчистването на Петрохан. От Областното пътно управление в Монтана не се ангажират със срок, кога ще бъде отворен проходът. До възстановяването на движението през прохода Петрохан обходният маршрут е през Искърското дефиле.

 

Продължава работата и на Троянския проход. Очакванията са той да бъде отворен днес. От пътната агенция призовават шофьорите да не навлизат в затворените проходи до пълното им разчистване. Снеговалежът и нападалите от тежката листна маса дървета ограничиха движението по още един проход - този по пътя Шипково - Рибарица.

 

Около 4-5 сантиметра е снежната покривка, която се образува на връх Шипка. Пътят на прохода е почистен и опесъчен. Премахнати са и нападалите дървета по пътното платно. От АПИ призовават шофьорите да не тръгват на път без подготвени за зимни условия автомобили.

Коментари

Новини Варна