IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новина на деня
11:51 | 12 октомври 2017
Обновен: 00:58 | 25 февруари 2024

Намалява административната тежест за хората с увреждания

Промените ще имат положителен ефект върху около 530 000 лица

По материала работи: Пламен Янков
Намалява административната тежест за хората с увреждания

Единодушно със 141 гласа "за" парламентът прие на първо четене промени в Закона за интеграция на хората с увреждания, внесени от Министерския съвет. Основна цел на промените е да се намали административната тежест за хората с увреждания.

 

Промените ще имат положителен ефект върху около 530 000 лица с увреждания и 328 лица, които предоставят медицински изделия, обясни зам.-председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика Светлана Ангелова. Промените ще оптимизират работата и ще повишат качеството на социалните услуги, смята тя, цитирана от Дарик.

 

В доклада на комисията се посочва, че се предвижда намаляване на изискуемите от заявителите документи. Въвежда се задължение административните органи служебно да събират информация от други институции. Част от декларациите се обединяват в една.

 

Ангелова посочи, че депутати от различни групи в комисията са се обединили около това, че трябва да се прецизира текст от промените, който по думите й прекалено разширява правомощията на дирекциите "Социално подпомагане".

Коментари

Новини Варна