IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новина на деня
20:09 | 18 октомври 2017
Обновен: 16:53 | 29 февруари 2024

1200 балона – в подкрепа на жените, станали една от осем

19 октомври е Световния ден за борба с рака на гърдата

По материала работи: Юлиян Атанасов
1200 балона – в подкрепа на жените, станали една от осем

1200 розови балона полетяха в небето над София в памет на жените, загубили битката с рака на гърдата и в подкрепа на тези, които се борят с болестта. На 19 октомври отбелязваме Световния ден за борба с рака на гърдата - коварно заболяване, което може да бъде преборено с навременна профилактика и лечение.Всяка година 3800 българки се сблъскват с диагнозата. У нас 46 000 жени се борят с рака на гърдата, а една пета от починалите от рак са станали жертва именно на това заболяване.

 

Събитието е част от профилактичната кампания за борба със заболяването, инициирана от столичната АГ "Света София"."Тази година от общо 9 софийски болници, 5 общински се включват в кампянията, защото вярваме, че грижата за собственото ни здраве е грижа за нашето семейство, нашите близки", каза кметът Йорданка Фандъкова, съобщи БНТ.

 

Кампанията е общо усилие на Столичната община, Фондация "Една от 8" и Националния дворец на културата.Тази година през месец октомври медицински специалисти от общо 13 лечебни заведения в София, Пловдив, Варна, Плевен и Стара Загора ще провеждат безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата.

 

 

Четете още:Наказание от Белгия: Бежанец, пък си ходи у дома на почивка

 

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна