IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
11:15 | 20 ноември 2017
Обновен: 16:26 | 23 април 2024

Близо 300 машини почистват пътищата в районите със снеговалеж

Забранено е движението на автомобили с обща маса над 10 тона в прохода Шипка

По материала работи: Пламен Янков
Близо 300 машини почистват пътищата в районите със снеговалеж

Снежната покривка на прохода Шипка надхвърля 10 см, пътната настилка е заснежена и обработена, проходът се преминава при зимни условия. Това съобщиха от общинския съвет по сигурността, цитиран от Дарик. Забранено е движението на автомобили с обща маса над 10 тона.
 
В равнинната част на общината вали мокър сняг. Общинският пътнически транспорт се движи по разписание по градските и междуградските линии. Хлебозаводът и водоснабдителната фирма функционират нормално. Пътищата от Габрово към Трявна, Севлиево и Дряново са проходими при зимни условия.

 

Близо 300 машини са почиствали през нощта републиканските пътища в районите със снеговалеж. Най-много машите са работили в Софийска област, следват Смолян, Перник и Ловеч. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция Пътна инфраструктура" (АПИ). 
 

"Пътната агенция" препоръчва на шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция".

 

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

 

Областните пътни управления на АПИ и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската мрежа.

Коментари

Новини Варна