IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
18:23 | 21 ноември 2017
Обновен: 16:26 | 23 април 2024

Войната по родните пътища коства животи и 1,5 млрд. лева на година

Увреден автопарк, инфраструктура, болница, социални плащания...

По материала работи: Слав Велев
 Войната по родните пътища коства животи и 1,5 млрд. лева на година

Освен че отнемат човешки животи, инцидентите по пътищата имат много сериозно материално измерение. Те бъркат в джоба на всеки един български гражданин.

 

Това коментира пред Bloomberg TV Bulgaria председателят на Управителния съвет на Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи Владимир Тодоров.

 

По думите му загубите от инцидентите по пътищата достигат до 1,5 млрд. лева годишно.

 

"Това са както преките, така и косвените загуби – увреденият автопарк, увредената инфраструктура, болничния престой, социалните плащания", отчете той.

 

Не трябва да си затваряме очите за нарушителите, призова Тодоров, не трябва да бъдем безучастни, виждайки човек, който консумира алкохол и после се качва да управлява автомобил, убеден е той.

 

"Дори, в най-добрия случай, той да се удари сам и никой друг да не пострада, неговото болнично лечение идва от нашия джоб", настоя експертът.

 

Все пак употребата на алкохол не е водеща причина за ПТП в България. Такива са превишената скорост, неправилното изпреварване, навлизането в насрещното движение.

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна