IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новина на деня
14:54 | 5 декември 2017
Обновен: 16:39 | 23 април 2024

Проверяват харчовете на болниците

Обект на проверки ще бъдат всички държавни и общински лечебни заведения

По материала работи: Слав Велев
Проверяват харчовете на болниците

МВР и Министерство на здравеопазването започват повсеместни проверки в болниците за източване на средства от здравната каса и сключване на неизгодни договори. Обект на проверки ще бъдат всички държавни и общински лечебни заведения, стана ясно по време на съвместен брифинг на двете министерства, предаде Dariknews.bg.

 

Причините за проверките са две. Първата е свързана със сигнали за отклоняване на средства за здраве, а втората с факта, че "даваме все повече за здраве, а се лекуваме на едно и също ниво", информира вътрешният министър Валентин Радев.

 

Главният прокурор Сотир Цацаров даде пример с държавна болница, на чиято територия функционира и частна, която обаче дублира функциите на държавната.

 

Този модел не е нов и съществува на територията на цялата страна, допълни Цацаров и посочи, че по силата на закона прокуратурата може да преследва само неизгодни договори.

Коментари

Новини Варна