IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новина на деня
08:15 | 11 декември 2017
Обновен: 01:06 | 25 февруари 2024

65 млн. лв. са несъбраните глоби на КАТ за 18 месеца

Министерството на финансите вече е дало съгласие задълженията да събират частните съдебни изпълнители, а не Агенцията за приходите

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов, архив

65 милиона лева са несъбраните глоби на КАТ за година и половина, информира bTV. Министерството на финансите вече е дало съгласие задълженията да събират частните съдебни изпълнители, а не Агенцията за приходите. Чака се отговорът на МВР.

 

Според КАТ доста от тези глоби остават на хартия, защото шофьорите чакат да изтече давността на наказанието. Така данъчните не могат да съберат сумите в срок.

 

Частните съдебни изпълнители са готови да го правят,  за което не били нужни промени в закона, а и държавата нямало да плаща такси.

 

„Смисълът да се възлагат вземанията за събиране не е в това частните съдебни изпълнители да имат работа, смисълът е да има събираемост, която да води до превенция”, обясни частният съдебен изпълнител Георги Дичев.

Коментари

Новини Варна