IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новина на деня
08:28 | 22 януари 2018
Обновен: 05:28 | 10 април 2024

Предупреждения от втора степен за обилни валежи и вятър

Очаква се на места вятърът да образува преспи и това да затрудни придвижването

По материала работи: Пламен Янков
Предупреждения от втора степен за обилни валежи и вятър

Зимата се завърна с пълна сила. В цялата страна е обявено предупреждение за обилни валежи от сняг, придружени със силен вятър и ниски температури. В Северна и Източна България и областите Хасково и Кърджали предупреждението е от втора степен.

 

Очаква се на места вятърът да образува преспи и това да затрудни придвижването. Заради лошото време е ограничението движението на тирове по пътя Видин – Монтана в посока Монтана. Без ограничение е движението в посока Видин. Обходният маршрут в посока Монтана е през Дунавци, Арчар, Добри, дол, Тополовец и Ружинци. 

 

Близо 3000 снегорина в цялата страна работят на денонощен режим.

 

В София 165 машини обработват улиците. Приоритетно се почистват улиците, по които се движи градският транспорт, основните улици в районите и Южната дъга на Околовръстния път. Опесъчаване се извършва на пътища „Драгалевци – Алеко” и „Бояна – Златни мостове” в планината Витоша.

 

186 души без дом са били настанени в Кризисния център към Столичната община. В центровете те пренощуват, получават храна и дрехи. 

 

 „Обстановката в София тази сутрин е нормална, всички основни булеварди и пътища са обработени за заледявания, никъде няма закъснения на градския транспорт. Няма и ПТП-та”, съобщи пред NOVA Красимир Димитров, директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция” към Столична община.

 

Заради катастрофа на пътя Самоков-Дупница, временно е ограничено в двете посоки движението на тежкотоварни камиони в отсечката. Инцидентът е станал рано тази сутрин.

 

Във вторник валежите ще намалеят, а в средата на седмицата ни очаква леко затопляне. 

Коментари

Новини Варна