IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новина на деня
10:36 | 23 януари 2018
Обновен: 20:39 | 22 април 2024

Ремонтът на бул. „Приморски“ ще продължи до април

Започна цялостна рехабилитация на участъка от Червения площад до подлеза на ФК

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов

Ремонтът на бул. „Приморски“ в участъка от Червения площад, бул. „Цар Освободител“ до подлеза на Фестивалния комплекс ще продължи до април. Това съобщи кметът Иван Портних след първата копка на обекта. Предвижда се цялостна рехабилитация на участъка, подмяна на тротоарите и бордюрите. Заложена е и цялостна преработка на дъждовната канализация, за да се избегне събирането на големи количества вода пред бариерата на Летния театър при обилни валежи.

 

 

Това е поредният проект, който е част от инвестиционната програма на община Варна по линия на ОП „Региони в растеж“. Общата стойност е 1 850 000 лв. Утре започва и ремонтът на бул. „1 май“ в район Аспарухово. Всичко това е свързано с неудобства за жителите и гостите на града, но ефектът ще бъде много положителен, посочи Портних. Той добави, че следващият етап на проекта е ремонт на участъка от подлеза на ФК до Гаровия площад. Строителните работи ще стартират догодина.  

 

СТАВРИ ТАРГОВ

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

Четете още Променят движението в центъра на Варна заради ремонт

Коментари

Новини Варна