IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новина на деня
13:47 | 13 март 2018
Обновен: 16:25 | 23 април 2024

Иван Портних: До лятото основните булеварди във Варна ще са готови

Ремонтът на бул. "Приморски" ще приключи до средата на април

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Надяваме се до началото на активния сезон да изградим пътните възли по основните булеварди във Варна – "Цар Освободител", "Вл. Варненчик" и "Сливница", за да не се възпрепятства трафикът. Другото трасе на бул. "Левски" не е толкова проблемно от гледна точка на натоварването", заяви кметът Иван Портних.  
 

"Аз разбирам прекрасно и неудобствата, които създават пътните ремонти в града, но призовавам всички за търпение, защото в крайна сметка в перспектива тези инвестиции в инфраструктура ще донесат много позитиви за всички нас . В момента виждате, че се работи навсякъде изключително активно. Слава Богу и времето беше с нас в зимния период. Правим всичко възможно, но сами виждате, че проектът е мащабен, със сложни пътни възли" допълни Портних. 

 

Рехабилитацията на бул. "Приморски" се очаква да приключи най-късно до средата на април, увери кметът. "Навсякъде подменяме подземните комуникации, което всъщност е по-времеемкото, но се надяваме да даде резултат в дългосрочен план", поясни той.

 

Има и други улици и булеварди в града, по които имаме готовност да започнем работа, но това ще стане след края на активния туристически сезон, за да не затрудняваме допълнително трафика, каза още Иван Портних. Предстои да бъдат ремонтирани бул. "Народни будители" в Аспарухово, "Осми приморски полк" в посока Виница,  старата част на бул. "Левски", ул. "Бенковски" и ул. "Съборни" и др. 

 

Полина Петрова

Коментари

Новини Варна