IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
14:58 | 20 март 2018
Обновен: 11:02 | 9 април 2024

Отварят едното платно на бул. "Приморски" до края на март

Униформени ще регулират възловите кръстовища, с цел облекчаване на трафика в града

По материала работи: Борис Проданов
снимка Пламен Гутинов, архив

До края на месеца бул. Приморски ще бъде отворен за движение, но ще може да се преминава само в едното платно, съобщиха от „Инженерна инфраструктура и благоустройство“.

 

Това стана ясно по време на заседание на ПК „Транспорт“ във връзка с проблема с трафика в града.  Обсъдени бяха мерки за неговото облекчаване до приключване на ремонтите.  

 

Ремонти в момента се извършват на няколко от основните булеварди в града и това създава сериозен проблем на придвижващите се, особено в пиковите часове.

 

До момента предприетите мерки за справяне с натоварения трафик са отварянето за движение на ул. „Бачо Киро“ в центъра на града и спешна рехабилитация на отворилите се след снега дупки по улиците, за да не затрудняват допълнително водачите.

 

За справяне с проблема със задръстванията в града съветниците предложиха регулиране на възловите кръстовища в града с регулировчици. Според тях това ще облекчи трафика, тъй като чрез светофарните уредби в пиковите часове се създава хаос и самите шофьори блокират движението, като не могат да се изтеглят навреме от кръстовищата. Сред най-натоварените места са бул. „Христо Ботев“ до бившия Полиграфически комбинат, кръстовището до Икономическия университет, отсечката до стадион „Спартак“ и бул. Владислав Варненчик в района на Автогарата. 

 

Плановият ремонт на Аспарухов мост предстои - от средата на април, началото на май, и ако няма добра организация и регулация на движението, предвид течащите ремонти в града, в това число и в кв. Аспарухово, придвижването ще бъде невъзможно. Решението към момента, около което се обединиха съветниците е активно участие на „Пътна полиция“ в регулирането на движението в града. Това би смекчило напрежението сред водачите и ограничило зачестилите напоследък пътно-транспортни произшествия, убедени са и експертите.

 

Мариана Стойкова

 

 

 

Коментари

Новини Варна