IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
08:18 | 24 март 2018
Обновен: 16:22 | 23 април 2024

Нощните влакове ще закъсняват с час заради смяната на времето

Добре е пътниците, на които предстои връзка в крайната гара с друг вид транспорт, да направят предварително справка за графика на влаковете, съветват от БДЖ

По материала работи: Слав Велев
Нощните влакове ще закъсняват с час заради смяната на времето

Един час по-късно ще пристигнат влакове, които се движат през нощта на 24 срещу 25 март заради смяната на зимно с лятно време, заяви за „Дарик“ Ивайло Георгиев, ръководител „Организация на превозите“ в БДЖ – Пътнически превози. Той посъветва пътниците, на които предстои връзка в крайната гара с друг вид транспорт, да направят предварително справка за графика на влаковете.

 

Преместването на часовниците с един час напред засяга нощите влакове, които се движат по направленията София-Варна през Плевен, София-Варна през Карлово, София-Бургас през Пловдив, Пловдив-Варна, София-Силистра, както и влака от Истанбул за София, уточни Ивайло Георгиев.

 

За разлика от есента, когато влаковете престояват един час на първата попътна гара, за да пристигнат навреме, в утрешната неделя те ще пристигнат час по-късно.

 

„Ще пристигнат в крайните си гари един час по-късно. Няма да престояват, но заради преместването на стрелките на часовника влаковете ще пристигнат с един час по-късно“, обясни Георгиев.

 

Той даде пример с бързия влак от София за Варна. Обичайно той пристига в 06:00 ч. в столицата, но със смяната на времето ще пристигне в седем:

 

 

„Хората, които планират, пристигайки на гара София в 06:00 ч. пътуване с друг вид транспорт, трябва да отчетат този факт. Пристигането на сутрешните влакове касае 9 бързи влака и 16 пътнически влака“.

 

Добре е пътниците, на които предстои връзка в крайната гара с друг вид транспорт, да направят предварително справка за графика на влаковете.

 

 

Коментари

Новини Варна