IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новина на деня
16:07 | 24 март 2018
Обновен: 16:23 | 23 април 2024

Отбелязваме "Часът на земята"- Светът угасва за 60 минути

109 български общини се включват в инициативата

По материала работи: Слав Велев
Отбелязваме "Часът на земята"- Светът угасва за 60 минути

Светът отбелязва „Часът на Земята” днес в 20.30 часа. За единадесета поредна година милиони хора в над 170 държави по света символично ще загасят осветлението  в домовете си от 20.30 до 21.30 ч., за да изразят съпричастността си с каузата - опазване на планетата Земя.

 

 Това е най-голямата световна инициатива на Световния фонд за дивата природа, като целта на кампанията е да ни напомни, че използваме доста ресурси, които можем да спестим, за да опазим природата чиста. 109 български общини са потвърдили, че ще се включат в инициативата, като мероприятия ще се проведат в редица градове в страната.

 

 Община Варна ще се включи и тази година в инициативата на природозащитната организация  WWF . Днес от 20,30 ч. до 21.30 ч., ще бъде изключено осветлението на административната сграда.

 

Мотото на кампанията тази година е: „Свържи се с природата“, фокусът е опазването на биоразнообразието. По данни на организаторите, през м.г. в инициативата са участвали 110 български града. „Часът на земята“ е най- популярната международна природозащитна инициатива, с участници от над 170 държави и над 7000 града, обединени в общи усилия за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата.

Коментари

Новини Варна