IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новина на деня
14:14 | 19 април 2018
Обновен: 04:31 | 28 март 2024

Ремонтират виадукт „Звездица“ на магистрала „Черно море“

Движението е двупосочно в платното за Варна

По материала работи: Пламен Янков
Снимката е илюстративна

Със средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира основният ремонт на виадукт „Звездица“ при 2-ри километър на АМ „Черно море“, в района на град Варна. Инвестицията е за близо 3 млн. лв., съобщиха от АПИ. Съоръжението, което е над река Звездишка, е с дължина 400 метра. В момента се ремонтира платното в посока Бургас, а движението се осъществява двупосочно в платното за Варна.


Предвидено е саниране на мостовата конструкция, полагане на ново асфалтобетоново покритие, нови дилатационни фуги, хидроизолация и отводнителна система. Виадуктът ще бъде с хоризонтална предпазна решетка в разделителната ивица, нови ограничителни системи и по-широки тротоари. 


През активния туристически сезон няма да се извършват строителни работи, за да не се затруднява трафикът. През есента т. г. ще продължи основният ремонт на мостовото съоръжение на АМ „Черно море“.


По време на ремонтните дейности е необходимо шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна