IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новина на деня
08:15 | 23 април 2018
Обновен: 16:17 | 23 април 2024

БДЖ с предварителна продажба на билети за празничните дни през май

Издават се и билети за правостоящи при изчерпани седящи места

По материала работи: Слав Велев
БДЖ с предварителна продажба на билети за празничните дни през май

Днес започва предварителната продажба на билети за бързите влакове през почивните дни за Гергьовден. За пръв път БДЖ въвежда задължителна резервация за композициите по най-натоварените маршрути.

 

Предварителната продажба на билети е за влаковете на 4, 5 и 7 май. Тя  ще се извършва във всички гари и железопътни бюра от днес до 7 май. Пълен списък на бързите влакове със задължителна резервация има на местата на продажба, както и на интернет страницата на БДЖ.

 

Както преди всеки празник и сега железопътният превозвач ще пусне допълнителни вагони по най-натоварените маршрути, като броят им ще се планира в зависимост от продажбата на билети.

 

Клиентите на БДЖ могат да получават информация на телефон 070010200, допълни Милена Ценова, директор „Маркетинг и продажби“ в БДЖ „Пътнически превози“.

 

В случаите, когато са изчерпани седящите места, ако пътниците са съгласни, ще бъде издаван билет за правостоящ. В обявените влакове със задължителна резервация на седящи места ще се продават до 20 билета за правостоящи във вагоните с купета и до 10 в безкупейните вагони.

 

При изчерпване и на правостоящите места, БДЖ ще предлага пътуване с влак в друг час.

Коментари

Новини Варна