IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новина на деня
09:54 | 26 май 2018
Обновен: 12:41 | 9 април 2024

Засякоха над 1600 нарушения при ТИР-ове и автобуси

Проверките на МВР спряха 44 опасни машини от движение, рейсовете с 310 нередности

По материала работи: Слав Велев
Засякоха над 1600 нарушения при ТИР-ове и автобуси

„Пътна полиция“ засече над 1600 нарушения при проверки на тирове и автобуси само за седмица. Инспекциите са били направени в рамките на операция по линия на TISPOL - Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“.

 

 На стоп палка са се отзовали 5311 товарни автомобила и 1679 автобуса. Акцията е била проведена от 14 до 20 май и е била насочена основно към камионите и автобусите.

 

Още повече, че в рамките само на месец станаха два тежки инцидента на автомагистрала „Тракия“. При единия загинаха шестима души, след като рейс се обърна в канавката край Вакарел, а при другия турски тир избута от пътя автобус близо до софийското село Долни Лозен. Там пострадалите бяха над 15, а 9 от тях все още са в болница.

 

От „Пътна полиция“ в петък съобщиха, че общо установените нарушения за тази седмица са били 1666.

 

На 44 от проверените моторни превозни средства е наложена забрана да продължат движението си. За сравнение - в предишното издание на операцията, проведено през февруари тази година, проверените товарни автомобили са били по-малко, а именно 3673. Тогава са констатирани 834 нарушения, а на 14 МПС е наложена забрана да продължат движението си.

 

При автобусите общия брой проверени превозни средства е 1679 и са установени общо 310 нарушения.

 

За сравнение при проверките през февруари броят на проверените возила е бил 1095, но нарушенията са били значително по-малко – 194, пише monitor.bg.

 

Наблюдава се увеличение на нарушенията по почти всички показатели, но няма нито един случай на управление след употреба на наркотични вещества или техни аналози, поясняват от „Пътна полиция“.

 

В операцията освен представители на КАТ са участвали служители на „Криминална“ и „Икономическа полиция“, и на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

Коментари

Новини Варна