IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новина на деня
11:15 | 16 август 2018
Обновен: 15:29 | 25 април 2024

Продължава издирването на второто дете от трагичния инцидент на варненския вълнолом (СНИМКИ)

По материала работи: Слав Велев
Продължава издирването на второто дете от трагичния инцидент на варненския вълнолом (СНИМКИ)

 

Рано тази сутрин издирването на двете деца на 13 и 14 години, които вчера следобед паднаха от вълнолома на Морска гара във Варна бе възобновено.

 

Намерено е тялото на едното от децата. Операцията по издирването на второто дете продължава. В акцията участват катери на Морска администрация, и водолази на ВМС, които обследват целия район.

 

Сигналът за инцидента е получен в прокуратурата снощи след 20ч., съобщи прокурор Красимир Конов. Той уточни, че децата са били общо шест и са отишли заради празника на града. Момчетата са от Варна, кв. Виница, село Каменар, познавали са се от два-три месеца и са отишли във връзка с празничния концерт. Решили да се поразходят по вълнолома на Морска гара докато чакат да започне забавата. Били в края на съоръжението, когато вълна е повлякла две от тях. Останалите веднага са повикали помощ, но когато са се отзовали първите случайни граждани, вече не е имало следа от двете деца. Според прокурор Конов момчетата са подценили обстановката.

 

В момента тече досъдебно производство по чл.127 ал. 1 за склоняване към самоубийство. „Това е работна квалификация, която не обвързва рамките на разследването“, уточни прокурорът.

 

Издирването на второто дете продължава.

 

Съоръжението е опасно, сигнализират граждани. „Писал съм жалба, преди около месец, че вълноломът е опасен във вида, в който се намира. Осветлението в района не работи от началото на годината. Вълноломът беше разбит от буря, стърчаха арматури. Осъществи се ремонт, при който премахнаха опасните стърчащи арматури, но терена не е подравнен, а осветлението все още не работи“, сподели Милен Велинов.

 

МАРИАНА СТОЙКОВА

Снимки: ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна