IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новина на деня
09:19 | 16 август 2018
Обновен: 23:11 | 25 април 2024

Възобновиха операцията по издирване на двете момчета, паднали от вълнолома

Към момента в района има катери и дванадесетима водолази, които обследват местата под тетраподите

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Пламен Гутинов, архив

Рано тази сутрин беше възобновена операцията по издирването на двете деца на 13 и 14 години, които вчера следобед паднаха от вълнолома на Морска гара във Варна.

Към момента в района има дванадесетима водолази, които са разпределени в няколко екипа, обследващи местата под тетраподите. Една от версиите е, че момчетата са заклещени под защитните съоръжения. Дълбочината в района е близо 10 м. В акцията участват и катери на Морска администрация, както и военнослужещи на ВМС. Към момента обаче действия са неуспешни и от децата няма и следа.

"Надеждата е хубаво нещо, но ние сме реалисти и знаем какво можем да очакваме при такива ситуация", коментира кап.  Валентин Енчев от Морска администрация.Той разказа, че вчера веднага след като са паднали в морето приятелите им са се опитали да ги спасят, като са намерили пояс, който са хвърлили към тях, но те не са успели да се задърцат и са били погълнати от морето.

 

НИКОЛА ДИМИТРОВ

Коментари

Новини Варна