Председателят на ЕК: Смяната на времето ще бъде премахната
Всяка държава-членка ще реши сама кое да приеме - зимното или лятното
Публикувана: 12 Sep 2018 | 11:23

Смяната на времето ще бъде премахната, а всяка държава-членка ще реши сама кое часово време да приеме - зимното или лятното. Това заяви в речта си пред евродепутатите председателят на ЕК Жан -Клод Юнкер, съобщава Дарик.

 

Той бе категоричен, че в бъдеще стрелките на часовниците няма да се сменят два пъти в годината. В речта си за състоянието на ЕС Юнкер засегна също проблемните теми за младежката безработица, която все още остава висока, за климатичните предизвикателства, тревожната тенденция на замърсяване на океаните с пластмаса, терористичните заплахи, миграцията.

 

Юнкер анонсира създаването на нов съюз между Европейския съюз и Африка за инвестиции и разкриване на нови работни места. 

 

Европейската интеграция на Западните Балкани, Брекзит и предстоящите през май следващата година избори за Европейски парламент също бяха сред акцентите в речта на председателя на Еврокомисията.

 

Четвъртата реч на Юнкер пред евродепутатите за състоянието на Съюза през 2018 г. се излъчва пряко в представителството на ЕК в София. След нея предстои дискусия с участието на ръководителя на представителството на ЕК у нас Огнян Златев и министъра на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова.

Коментари ( 0 )