Депутатите избраха тримата нови министри
Те положиха клетва в парламента веднага след гласуването
Публикувана: 20 Sep 2018 | 12:22

Снимка: bTV

 

Депутатите приеха трите министерски оставки и гласуваха назначаването на новите членове на кабинета „Борисов 3”.

 

На мястото на Валентин Радев в МВР застава досегашният главен секретар Младен Маринов. Новият министър на транспорта е Росен Желязков, който сменя Ивайло Московски. Министерството на регионалното развитие и благоустройството поема Петя Аврамова на мястото на Николай Нанков, предаде btv.

 

Тримата нови министри положиха клетва в парламента веднага след гласуването.

 

Дебатите преди него в пленарната зала продължиха около 3 часа.

 

В началото на пленарното заседание вицепремиерът Томислав Дончев представи пред депутатите Проекта за решение за персонални промени в кабинета. След продължили часове дебати депутатите пристъпиха към гласуване, пише dariknews.bg.

 

Кадровите смени в кабинета бяха направени двадесет дни след като тримата министри в третото правителство на Борисов декларираха решението си да се оттеглят от постовете. Първоначалното очакване бе персоналните промени в кабинета да се направят в четвъртък миналата седмица, но това не се случи. Причина за забавянето на правителствения ремонт бе, че държавният глава Румен Радев отказа да подпише в продължение на дни указ за освобождаването на Маринов от поста главен секретар на МВР, за да стане той министър, заради неспазена съгласувателна процедура. Вчера той подписа указа и това позволи промените в правителството да влязат в дневния ред на Народното събрание. Междувременно се наложи да бъде излъчена нова номинация за министър на транспорта заради това, че първоначално посоченият кандидат Александър Манолев се отказа. Така днес депутатите избраха за поста досегашния председател на Комисията за регулиране на съобщенията Росен Желязков.

Коментари ( 0 )