IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новина на деня
14:23 | 23 септември 2018
Обновен: 09:06 | 22 март 2024

Зимата идва! Скок в цената на дървата

Проверка показа: Един кубик достига до 90 лева

По материала работи: Борис Проданов
Зимата идва! Скок в цената на дървата

В първия ден на есента и само около месец преди началото на отоплителния сезон, цените на дървата за огрев скочиха драстично на много места в страната. Репортерска проверка на екип на телевизия Bulgaria ON AIR по пунктовете за дърва във Велико Търново показа, че тази година там кубик нацепени и нарязани дърва достига до 90 лева, което е с около 10 лева повече в сравнение с миналата година.

 

Още от средата на септември пред междублоковите пространства във великотърновския квартал "Чолаковци“ камари с дърва за огрев чакат да бъдат нарязани и прибрани за зимата. Хората тук масово се топлят на дърва, но казват, че с всяка следваща година цената за кубик скача.

 

Екип на Bulgaria ON AIR провери какви са цените за кубик дърва във Велико Търново и колко време се чака за доставка. Наше поставено лице влезе със скрита камера в два от най-големите и натоварени с поръчки пунктове на твърдо гориво.

 

Заради непрекъснатото покачване на цената на дървата, някои признават, че за първи път тази година ще се топлят на ток, защото в последните години им излиза едно и също.

 

dnes.bg

Коментари

Новини Варна