Бъдещ икономист стана младежки кмет на Варна за 1 ден
Трябва да се стимулира повече потенциала на интелигенцията в града, смята 17-годишната Адриана Узунова
Публикувана: 30 Oct 2018 | 12:05
Снимки авторът.

17-годишната Адриана Узунова стана младежки кмет на Варна. Това бе в рамките на националната инициатива „Мениджър за 1 ден“. Младото момиче е ученичка в XI клас във ВТГ „Г.С.Раковски“.

 

Проблемите на Варна са много, но аз имам идея, която може да се осъществи във времето, сподели тя пред Медийна група „Черно море“. Завършващите училища млади хора да получат повече мотивация и стимули да продължат образованието си във варненските ВУЗ-ове. Така ще се стимулира потенциала на интелигенцията в града, смята Адриана.

 

Тя е категорична, че образованието трябва да е приоритет за всяка власт и в него да се инвестират най-много средства.
Единадесетокласничката учи „Митническа и данъчна администрация“ и смята да се реализира в икономическата сфера. С течение на времето ще реша с какво конкретно ще се занимавам, каза още тя.

 

В рамките на инициативата зам.кмет по сигурността и контрола на обществения ред за 1 ден стана Надежда Боянова от ПГИ „Д-р Иван Богоров“. Момичето учи „Застрахователно и осигурително дело“, и призна, че е приело с вълнение и интерес символичния пост.

 

Този заместник се явява като дясна ръка на кмета и затова работата му е доста отговорна, призна Надежда. Сред проблемите на Варна тя открои паркирането в града. Въпреки че бе създадена Синя зона места пак се намират трудно, сподели младежкият зам.кмет.

Надежда Боянова.

 

Друг основен проблем според нея е свързан с уличните ремонти и задръстванията. Мнението й е, че при такива ситуации трябва да се направи план за последователни действия и да се създаде по-добра организация, за да не бъдат затруднявани варненци.

 

Третият важен проблем според Надежда е свързан с недостига на места в детските градини, което принуждава майките да чакат дълго за прием. Решението е да се строят нови детски градини или да се създаде такава организация, че места да има за всички, поясни младежкият зам.кмет. Мечтата на Надежда е да стане начален учител и да помага на децата.

 

Кметът Иван Портних приветства всички млади хора, включили се в националната инициатива. Нашата цел е да им помагаме да опознаят работата в нашата институция, за да им бъде интересно някой ден да потърсят реализация в обществените структури, каза още той.

 

Ставри Таргов
 

 

Коментари ( 0 )