IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новина на деня
19:31 | 9 ноември 2018
Обновен: 07:21 | 2 април 2024

С 60 млн. лв. ще поддържат републиканските пътища през зимата

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова

По материала работи: Слав Велев
С 60 млн. лв. ще поддържат републиканските пътища през зимата

Осигурени са 60 млн. лв. за зимно поддържане на републиканските пътища в бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за 2019 година.

 

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

 

По думите на министъра 15 от сключените 27 договора за зимно поддържане и 7 договора за поддръжка на автомагистралите са със срок до края на 2018 година.

 

 

Тя заяви още, че през май и юни тази година АПИ стартира процедури за възлагане на обществени поръчки за пътно поддържане със срок от 5 години, които към момента не са приключили, предаде news.bg.

 

"За договорите, които изтичат през периода на зимното поддържане на сезон 2018/2019 г., са подготвени aнекси, които ще бъдат подписани с фирмите към датата на изтичане на съответния договор за удължаване срока им до сключване на договор с избраните изпълнители по новите процедури. Целта е забавата в обществените поръчки да не се отрази на работата на агенцията и фирмите при изпълнението на зимното поддържане", допълни регионалният министър.

 

Аврамова подчерта, че за фирми, които не изпълняват своите дейности за зимно поддържане, съгласно договорените условия, ще бъдат налагани най-строгите санкции.

 

Коментари

Новини Варна