IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
19:57 | 17 декември 2014
Обновен: 07:40 | 16 април 2024

Без сняг за Коледа и Нова година

Очаква се точно на Нова година да има валежи, но синоптиците очакват те да са по-скоро дъжд

По материала работи: Лиляна Трънкова
Без сняг за Коледа и Нова година

За Коледа и Нова година не се очакват сериозни валежи от сняг, прогнозират синоптици. До края на текущата седмица времето ще е относително топло, а от понеделник се очаква застудяване, но почти без валежи.

Очаква се точно на Нова година да има валежи, но синоптиците очакват те да са по-скоро дъжд.

Според по-дългосрочните прогнози се очаква средните температури за декември и януари да бъдат с 2-3 градуса по-високи от обичайните.

Днес през нощта все още в Източна България слабо ще превалява. В останалата част от страната облачността от запад ще започне да намалява. Вече със западен вятър, видимостта в Северозападна България ще се подобри.

Минималните температури ще са между 1° и 6°. Утре още сутринта преваляванията и в източните райони ще престанат. Облачността през деня ще е разкъсана, по-значителна над Източна България. Вятърът ще е западен, предимно слаб. Максималните температури ще са между 7° и 12°. Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца.

Над планините облачността ще се разкъса, но частично билата ще остават в облачност - с мъгла. Ще духа умерен вятър от северозапад-запад. Слабо захлаждане, дневна температура на 1200 м.н.в. около 4°, на 2000 м. около -2°.

Преваляванията по Черноморието в сутрешните часове ще престанат. Облачността ще се разкъса, но ще се задържи значителна. Ще духа предимно слаб, западен вятър. Вълнението ще е 1-2 бала. Максимални температури 8°-10°, приблизително колкото е температурата на морската вода.

 

Коментари

Новини Варна