IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новина на деня
15:06 | 11 декември 2018
Обновен: 15:31 | 23 април 2024

ЕП подкрепи с огромно мнозинство приемането на България в Шенген

Засега Съветът на ЕС не постига необходимото единодушие за приемането на двете страни в пространството без гранични проверки

По материала работи: Слав Велев
ЕП подкрепи с огромно мнозинство приемането на България в Шенген

 

Европейският парламент подкрепи с огромно мнозинство нов призив за приемането на България и Румъния в Шенген.

 

Министрите на страните от ЕС трябва да допуснат България и Румъния до Шенгенското пространство без граничен контрол възможно най-бързо, настояват евродепутатите.

 

Евродепутатите отново призоваха министрите на държавите в ЕС да вземат бързо и категорично решение за присъединяването на България и Румъния като пълноправни членове на Шенгенското пространство. Незаконодателния доклад беше приет с 514 гласа „за“, 107 „против“ и 38 „въздържал се“.

 

ЕП настоятелно призовава във възможно най-кратък срок: Съветът на ЕС да вземе незабавно решение за премахването на проверките по вътрешните сухопътни, морски и въздушни граници на България и Румъния. Това е петият призив на ЕП от 2011 г. насам в тази посока. Засега Съветът на ЕС не постига необходимото единодушие за приемането на двете страни в пространството без гранични проверки.

 

 

Коментари

Новини Варна