IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
12:58 | 14 декември 2018
Обновен: 15:31 | 23 април 2024

БЛС и Касата договориха повече направления за изследвания и прегледи догодина

Очаква се бюджетите на болниците да се увеличат с около 5%

По материала работи: Слав Велев
БЛС и Касата договориха повече направления за изследвания и прегледи догодина

Българският лекарски съюз се събра на извънредно, за да реши дали да подпише анекса към Националния рамков договор, който ще важи през следващата година. Здравната каса и ръководството на Лекарския съюз са договорили увеличение на направленията за изследвания и преглед при специалист.

 

Очаква се бюджетите на болниците да се увеличат с около 5%. Предвижда се също задължителен видеоконтрол в инвазивните кардиологии в страната, съобщава БНТ. Предложено е и намаление на цените на клиничните пътеки за високотехнологично лъчелечение.

 

"Там има предложение за намаление. През следващата седмица, докато тече дискусията по обсъждането по настоящия анекс, се надяваме да постигнем по-добри параметри. С помощта на дружествата по лъчелечение и дружествата, които се занимават с това. Категорично няма опасност за пациентите, че процедурите ще се плащат на бройка. При всички положения трябва да прецизираме цената за брой емисия. Това е по-добрият вариант, защото точната емисия е важна за пациента", заяви председателят на съсловната организация д-р Иван Маджаров.

Коментари

Новини Варна