IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новина на деня
10:42 | 17 декември 2018
Обновен: 19:36 | 10 април 2024

АПИ: Пътищата – проходими!

Няма ограничения по магистралите и първокласните пътища

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: API

Нормализира се обстановката след неделните снеговалежи, които станаха причина за множество катастрофи и пътни блокади. Задръствания се образуваха в района на Витиня на АМ "Хемус". В следобедните часове автомобилите там изчакваха с часове в района на тунел "Топли дол" заради завъртял се ТИР.


Тази сутрин от Агенция "Пътна инфраструктура" обявиха пред Bulgaria ON AIR, че няма ограничения по магистралите и първокласните пътища, които са проходими при зимни условия.


"Ограничение имаме единствено за автомобили над 12 тона. Те са за проходите "Троян - Кърнаре" и "Превала". До преди малко имаше ограничение на пътя Девин - Михалково, но то отпадна", обясни ситуацията дежурният служител на АПИ Денислав Пейчев.


Той посочи, че предстои анализ на случилото се на магистрала "Струма" вчера, където пътуването до София отнемаше по няколко часа, а за фирмата, която е отговорна за почистването на пътя, по всяка вероятност ще има санкции.


"Другият проблемен участък, който беше вчера, автомагистрала "Хемус" - там проблемът дойде от ТИР, който въпреки забраната, беше навлязъл в посока София и неподготвен за зимни условия, се беше завъртял, беше препречил цялото движение и го беше затворил", обясни още Пейчев.


По думите му един ТИР може да спре изцяло движението, изтеглянето му е тежка задача, а заради това се блокира и работата на снегопочистващите машини.


Пейчев посъветва хората да не рискуват като тръгват без да са подготвени за зимни условия.


Dnes.bg


По-нисък данък за колите с газова уредба?


Откъде да си закупим е-винетка?

 

Коментари

Новини Варна