IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новина на деня
11:38 | 18 декември 2018
Обновен: 15:31 | 23 април 2024

Предновогодишно парти във Варна завърши с масово хранително отравяне

64 ученици от IX клас са пострадали, 1 е в болница

По материала работи: Пламен Янков
Предновогодишно парти във Варна завърши с масово хранително отравяне

Предновогодишно парти на ученици от IX клас на ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ в заведение в центъра на Варна завърши с масово хранително отравяне. В събота 96 деца са били на купона, като от тях 58 са се почувствали зле. На следващия ден от 68 са пострадали 6. Децата са с били с повръщане, гадене, стомашни болки и разстройство, съобщи за Медийна група „Черно море“ д-р Дочка Михайлова, директор на Регионалната здравна дирекция(РЗИ) във Варна.Едно от тях е потърсило „Бърза помощ“, второ е било хоспитализирано в специализирана клиника на УМБАЛ „Света Марина“. В момента всички са добре с изключение на дискомфорта, който са изпитали, посочи д-р Михайлова. Тя подчерта, че са стартирани съвместни проверки с областната дирекция по безопасност на храните. Обект на контрол от страна на РЗИ е предимно персоналът на заведението и на фирмата, приготвила храната. 

 

Децата са консумирали сандвичи, доставени на кетъринг, поясни д-р Златина Димова, шеф на областната дирекция по безопасност на храните във Варна. Взети са проби, важното е да разберем кой и къде е приготвял храната. Големият проблем е, че никой не ни е уведомил за подобно организирано хранене, както е според нормативните изисквания, посочи д-р Димова. Тя увери, че след приключване на съвместните проверки двете контролни институции ще посочат причините за инцидента.

 

СТАВРИ ТАРГОВ

Коментари

Новини Варна