IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
08:32 | 18 декември 2018
Обновен: 23:09 | 10 април 2024

Жълт код за дъжд и сняг е обявен за 9 области

80 снегорина обработват пътната настилка в София, чака ни нова снежна покривка

По материала работи: Пламен Янков
Жълт код за дъжд и сняг е обявен за 9 области

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ, архив

 

 

Жълт код заради валежи от дъжд и сняг е обявен в 9 области на страната, очаква ни и нова снежна покривка, съобщава dnes.bg. В западните и северните райони на страната валежите са от сняг. В южните и източните ще са предимно от дъжд, но след обяд, с понижаването на температурите, и там ще завали сняг.

 

Вътрешният министър Младен Маринов обеща да има засилено полицейско присъствие по магистралите и по-добра координация между институциите, за да може трафикът да бъде облекчен.

 

30 водачи на тирове са санкционирани заради неспазване на указанията на КАТ през неделния ден на интензивен снеговалеж.

 

Фирмата, която е закъсняла с почистването на автомагистрала "Струма", ще бъде санкционирана.

 

Над 80 снегорина продължават обработките със смеси срещу заледяване на трасетата, по които се движи градския транспорт, както и опасни и стръмни участъци и общински пътища в столицата, съобщиха от общината.

 

Тази нощ във връзка с валежите от сняг са извършени обработки в почти всички райони на София. Обработена е и Южната дъга на Околовръстен път. В планината Витоша е извършено опесъчаване на пътищата Драгалевци – Алеко и Бояна – Златни мостове.

 

Към момента градският транспорт се движи по редовните си маршрути.

 

В Кризисните центрове на столична община са настанени 118 души, останали без дом. В тях те получават храна и възможност да пренощуват.

 

Столична община напомня на шофьорите да използват автомобилите си, оборудвани за движение при зимни условия, да се движат със съобразена скорост поради продължаващите валежи и възможности от заледяване. 

Сняг вали в областите София, Плевен, Силистра, Русе, Разград, Шумен, Габрово, Велико Търново, Търговище и в районите на Луковит, Тетевен, Ябланица, Лом, Белотинци, проходите "Предела", "Шипка", "Република", "Дюлински", "Ришки" и "Айтоски". Слаб сняг има и по високите места в област Смолян.

 

Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планински райони частично заснежени или заледени, обработени и проходими при зимни условия, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Коментари

Новини Варна