IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
14:58 | 15 януари 2019
Обновен: 06:53 | 25 април 2024

За 3 дни БЧК-Варна, събра половин тон дарения в контейнерите за дрехи

Кампанията продължава

По материала работи: Пламен Янков
За 3 дни БЧК-Варна, събра половин тон дарения в контейнерите за дрехи

Само за 3 дни варненци дариха над половин тон дрехи в поставените 11 специализирани контейнера в града, съобщи за Медийна група „Черно море“ директорът на Областната организация на БЧК във Варна Милена Сиракова. Кампанията продължава. Молбата на БЧК е чистите и сортирани дрехи да се поставят в торбички с размери 30х80х30, за да не се задръстват отворите на контейнерите. Ако интересът е голям, напролет ще доставим още съдове, увери Сиракова. 

 

Националната кампания за събиране на дрехи върви успешно в София и Пловдив, като Варна е третият град, в който това става. 


В контейнерите трябва да се поставят само добре сгънати, хигиенизирани и запазени дрехи. Те ще се сортират от доброволците на БЧК. Част от тях ще бъде съхранявана в склада на червенокръстката организация за мобилизационна готовност и ще бъде предоставяна в случаи на бедствия, аварии или тежки инциденти. Друга част ще бъде преработвана, а трета – изпращана в помощ на населението от т.нар. развиващи се страни. 

 


Ето къде са разположени съдовете.

 

По два контейнера за дрехи има пред Метро и Мол Варна. По един е разположен на Колхозния пазар, Синия пазар и Чаталджа, ЦБА в „Аспарухово“ и във „Владиславово“, също и на ул. „Подвис“ пред „Била“, както и пред магазин от същата верига в „Аспарухово“, до Морската гимназия.

 

СТАВРИ ТАРГОВ

Коментари

Новини Варна